Teroitus
GLOBAL-veitsenterien materiaali mahdollistaa sen, että ne voidaan teroittaa erittäin jyrkässä kulmassa (kuva 1) toisin kuin useimmat eurooppalaiset veitset, joita teroitetaan viistossa kulmassa (kuva 2). GLOBAL-veitsien terävä terä mahdollistaa erikoishionnan, jossa terä voidaan teroittaa äärimmäisen teräväksi.
Alkuaikoina kaikki GLOBAL-veitset teroitettiin käsin. Se oli ainoa tapa saada terä ihanteellisen teräväksi.
Yoshikinin tehtaalla työskentelee seitsemän teroittajaa, joista kaksi on mestareita. Mestariksi kouluttautuminen vie 5–10 vuotta. Vain mestari voi hyväksyä teroituksen. Näin on ollut tuhansia vuosia japanilaisessa veitsien ja miekkojen valmistuksessa.
Nykyään teroitusprosessista vastaavat huipputekniset teroitusrobotit, joiden työtä mestarit valvovat.
Kuva 1: Jyrkässä kulmassa teroitettu veitsenterä
Kuva 2: Viistossa kulmassa hiottu veitsenterä