global SAI Knive, Global SAI-F01 Urtekniv, Global SAI-M01 Chefkniv, Global SAI-06 Kokkekniv, stilrent, design, køkkenkniv, skarp, skarpe,

GLOBAL- ja GLOBAL SAI -veitset

Materiaali

GLOBAL- ja GLOBAL SAI -veitsien materiaali on valmistaja Yoshikinin erityisesti veitsiään varten kehittämä CROMOVA 18 -teräs.

Nimi CROMOVA tulee teräksen raaka-aineiden nimistä: CRO = kromi, MO = molybdeeni ja VA = vanadium. Luku 18 tarkoittaa kromin prosenttiosuutta Yoshikinin teräksessä.

Veitsiteräs sisältää aina hiiltä ja kromia. Hiilen osuus on ratkaisevaa teräksen kovuuden kannalta. Kromia lisätään teräksen kestävyyden parantamiseksi ja ruostumisen ehkäisemiseksi.

CROMOVA 18 hylkii tehokkaasti ruostetta, läikkiä ja korroosiota.

Tuotanto

Veitset kylmäkarkaistaan. Teräs kuumennetaan 1070 asteeseen ja jäähdytetään sen jälkeen –80 asteeseen. Karkaisu tekee teräksestä erityisen kestävää ja vaikuttaa siten, että terä voidaan hioa partaveitsenteräväksi.

Veitsiteräksen kovuutta mitataan Rockwell-asteikolla eli HRC-asteikolla. Halpojen veisten kovuus on noin 55 HRC, mikä tarkoittaa melko pehmeää terästä. Kalliimpien veisten kovuus on 56–58 HRC, mikä katsotaan kovaksi teräkseksi.

GLOBAL-veitset karkaistaan 56–58 HRC:n kovuuteen ja GLOBAL SAI -veitset 58–59 HRC:n kovuuteen.

Kovan teräksen teroittaminen on vaikeampaa kuin pehmeän, mutta se kestää oikein käsiteltynä pidempään.

Global køkkenknive på magnet, Global G-1 Universalkniv, Global G-9 Brødkniv, Global G-5 Grøntsagskniv, Orientalsk, Global GS-11 Universalkniv, Fleksibel, Global GS-2 Universalkniv, Global GSF-15 Urtekniv, stilrent, design, køkkenkniv, skarp, skarpe,
Global, stilrent, køkken, køkkenknive, tilbehør, skarp, knive, Global NI, Sai, Global SAI,

Teroitus

GLOBAL-veitsenterien materiaali mahdollistaa sen, että ne voidaan teroittaa erittäin jyrkässä kulmassa (kuva 1) toisin kuin useimmat eurooppalaiset veitset, joita teroitetaan viistossa kulmassa (kuva 2). GLOBAL-veitsien terävä terä mahdollistaa erikoishionnan, jossa terä voidaan teroittaa äärimmäisen teräväksi.

Alkuaikoina kaikki GLOBAL-veitset teroitettiin käsin. Se oli ainoa tapa saada terä ihanteellisen teräväksi.

Yoshikinin tehtaalla työskentelee seitsemän teroittajaa, joista kaksi on mestareita. Mestariksi kouluttautuminen vie 5–10 vuotta. Vain mestari voi hyväksyä teroituksen. Näin on ollut tuhansia vuosia japanilaisessa veitsien ja miekkojen valmistuksessa.

Nykyään teroitusprosessista vastaavat huipputekniset teroitusrobotit, joiden työtä mestarit valvovat.

Kuva 1: Jyrkässä kulmassa teroitettu veitsenterä

Kuva 2: Viistossa kulmassa hiottu veitsenterä

Helppo puhdistaa

GLOBAL- ja GLOBAL SAI -veitsissä ei ole saumoja. Veitset koostuvat kahdesta stanssatusta kahvanpuolikkaasta ja yhdestä terästä. Kaikki osat hitsataan ja kahva täytetään hiekalla tasapainon luomiseksi. Näin vältetään saumat, joihin voisi kertyä likaa ja ruokajäämiä.

Veitset on siis helppo pitää täysin puhtaina ja bakteerittomina.

Global SAI-06 Kokkekniv fra global knive, stilrent, design, køkkenkniv, skarp, skarpe,
Käytämme evästeitä X